onsdag 24 april 2013

Choklad cupcakes med vanilj frosting

Här är mina fina bakade cupcakes! Reseptet är hemligt men om ni kommenterar snällt så kanske ni får det ur mig:)


tisdag 23 april 2013

Teburk

Jag har blivit trött på att gräva ut löste från påsar och idag gjorde jag en simpel teburk. Jag tog en använd glasburk (Uncle Bens burkarna får man etiketten jätte lätt loss på och de ser roliga ut) och sedan limmade jag fast den utklippta te-etiketten. Locket hade jag redan målat då samtidigt med stenpysslet, så detta gick på en sekund. Nu ska jag ennu laga liknande till mina andra te-sorter!


Jag är medlem på http://pysselplatsen.blogspot.fi/ var det även finns andra fina bloggare som pysslar en massa skoij, det lönar sig att titta in där också!

måndag 15 april 2013

Spargris

Jag har länge behövt en spargris och har använt en glasburk till det nu fixade jag den lite sötare. Pappret var något som kommit med ett par skor och det limmade jag fast så att ytan hålls silkespapperlik. 
Pensel ställning

Nu slutförde jag mitt pyssel från tidigare. Glasburken som jag målade fick en rosett på och blev en ställning för mina penslar. De är lite korta så jag kommer säkert ennu på ett nytt sätt att använda burken på. Se tidigare inlägget här.


Organisera sladdar

Dethär är ett pyssel som jag planerat länge och nu bestämde jag mig för att göra det. Jag samlade brödpås-stängare och skrev på dem vad sladden leder till och så är livet mycket lättare! Se mitt tidigare inlägg "Sladdar" för liknande tips.

fredag 12 april 2013

Jag älskar pyssel

Vilken glädje kan man inte få av att få pyssla ihop ett Ikea nattbord. Kanske det blir lite mer pyssel nästa vecka?


Påskägg

Hej!
Tyvärr har det varit lite tyst på pysslandets sida men här kommer lite sent påskäggspyssel.

 

Oftast brukar man måla påskägg som mina syskon gjort;) men jag bestämde mig för att pynta dem också. Glad påsk ägget som är till vänster är faktiskt gjort av min bror som limmade fast bokstäver på ägget och målade över. sedan tog han bort bokstäverna och det blev hur fint som helst. 

Pastellfärgade äggen och bräkliga gröna och ljusröda äggen är gjorda med sockerfärg. Man blandar det i vatten och rullar äggen i. De bräkliga är gjorda så att man ennu på den våta ytan droppar lite av färgen. Färgen måste då alltså vara i pulverform. Jag vet inte om det finns sånt till salu mer. Länka hit om ni vet!

Resten av äggen är målade med pastellfärger. De torkar bra om man har mignon ägg och stå och sätter äkta äggen i mignon paketet och torka. Rosetterna hittade jag på rea dessutom kan man ennu använda om dom efter att man ätit ägget. Blommorna limmade jag fast med snabblim så de lossade inte mer. Bokstäverna på ägget är klistermärken köpta från en helt vanlig butik.

Kom ihåg att koka äggen innan ni målar dem!